FC Skid

FCSKID

skidkinderopvang biedt onder de naam FCSKID naschoolse activiteiten aan voor BSO-kinderen tijdens schoolvakanties. De naam FCSKID doet vermoeden dat er alleen sport- en spelactiviteiten worden aangeboden maar juist ook op creatief gebied kunnen kinderen hun hart ophalen. Er zijn activiteiten alleen voor de oudere BSO-kinderen. Maar ook evenementen die niet leeftijdsafhankelijk zijn en waar voor alle BSO-kinderen aan mee kunnen doen. Elk jaar organiseert FCSKID  bijvoorbeeld een Zomerspektakel tijdens de zomervakantie!

Zomerspektakel FCSKID

Tijdens de zomervakantie  heeft skidkinderopvang de beschikking over een veld met eigen ‘kapschuur’ op Camping De Vledders in Schipborg. De kapschuur is van alle gemakken voorzien en staat op een prachtig plekje op de camping met uitzicht over de speel- en ponyweide en de recreatieplas.

Naast ons eigen activiteitenaanbod maken we ook gebruik van het activiteitenaanbod van de camping. Er is dan ook veel te doen; pony’s verzorgen en ritje op de pony maken, hutten bouwen, bosspelen, voetballen en lekker zwemmen of spelen op het strandje. Of natuurlijk knutselen, lezen en lekker chillen.

In tegenstelling tot de Workshops van FCSKID is het Zomerspektakel voor kinderen van alle leeftijden van de BSO’s toegankelijk!

De BSO-medewerkers van jouw locatie informeren je wanneer jullie kind(eren) mee kunnen gaan naar de camping en geven ook alle praktische informatie: wat geef je mee, welke kleding enz. Ouders brengen en halen hun kind zelf tijdens deze weken naar en van de camping.

Workshops tijdens korte schoolvakanties

FCSKID biedt tijdens de mei- en herfstvakanties allerlei soorten workshops aan voor kinderen uit onze skid-locaties. Tijdens deze vakantieweken kunnen de kinderen zich op maandag en/of dinsdag en/of donderdag vermaken met het FCSKID-programma. Tijdens deze vakanties werken verschillende BSO’s met elkaar samen om zo een gevarieerd programma aan te kunnen bieden. Kinderen kunnen tijdens deze weken kiezen uit soms wel 12 verschillende workshops. Om een indruk te geven: taarten bakken, t-shirts bedrukken, voetbalclinics, bos-spel, cupcakes bakken, vechtsport-clinics en nog veel meer!

Via de BSO krijgen de kinderen informatie over de komende FCSKID-weken en de workshops waar zij aan kunnen mee doen.  Elke keer is FC SKID weer een groot succes!