Eelderwolde – KDV Woelwaters I

Home » Kinderdagopvang » Locaties KDV » Eelderwolde – KDV Woelwaters I

Wij zijn

Ons kinderdagverblijf Woelwaters vind je in het MFA Borchkwartier in Eelderwolde. Samen met de openbare basischool Ter Borch, de sporthal en BSO de Riethut zitten we onder één dak. Een leuke, liefdevolle, veilige, vertrouwde en professionele kinderopvang in een inspirerende omgeving. Spelen, ontdekken, ontmoeten en ontwikkelen zijn onze kernwoorden. De pedagogische medewerkers zorgen voor een gezellige en uitdagende omgeving met veel aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van je kind op lichamelijk, sociaal, emotioneel, motorisch en cognitief gebied.

Groepen

Op alle groepen werken we met een vast team; zo ziet je kind dagelijks vaste gezichten op de groep. Onze locatie bestaat uit vier groepen; de Guppies, Eendjes, Vlinders en Woelmuizen. Op de Guppies en Eendjesgroep vangen we kinderen op in de leeftijd van 0 tot 2,5 jaar. Op De Vlinders vangen we kinderen op in de leeftijd van 2 tot 4 jaar. De Woelmuizengroep is een juniorgroep voor kinderen van 3 tot 6 jaar. De Woelmuizen hebben een ruimte in onze BSO de Riethut. Daarnaast tref je drie dagdelen per week de peuterspeelgroep van De Woelmuizen aan op deze locatie.

De groepen hebben allemaal een eigen groepsruimte. De hoofdingang is voor alle groepen; zo kunnen broertjes en zusjes samen papa of mama uitzwaaien bij de deur. Bij de groepen staat tijdens de breng- en haalmomenten de deur naar de gezamenlijke gang open. Zo kunnen de kinderen zelf kiezen waar ze willen spelen of misschien nog even bij hun broertje of zusje blijven. De groepen hebben een gezamenlijk buitenplein, grenzend aan de groepen. Het plein is uitdagend voor de verschillende leeftijden. Hier kunnen de kinderen samen spelen, ontdekken en ontmoeten. De Woelmuizen spelen op het plein van de BSO en komen regelmatig buiten spelen met de kinderen van de Vlindergroep.

Op de groepen werken we met verschillende thema’s, waarbij we leuke en uitdagende activiteiten aanbieden die aansluiten bij de leeftijd en behoefte van je kind. De dagelijkse activiteiten zijn gevarieerd en gericht op de verschillende ontwikkelingsgebieden. Je kunt denken aan liedjes zingen, voorlezen, bewegen, puzzelen, knutselen met verschillende materialen en dit allemaal passend bij het thema. Door het samen spelen in een groep met leeftijdsgenootjes leren kinderen van én met elkaar! Nieuwsgierig geworden? Kom gerust langs om kennis te maken en zelf te ervaren hoe leuk het is op ons kinderdagverblijf!

Warme lunch

Op KDV Woelwaters ontdekken we samen met de kinderen nieuwe smaken. Zien eten, doet eten! Dagelijks serveren wij tegen een vergoeding van € 1,21 een warme lunch voor alle kinderen vanaf 6 maanden. Kinderen zijn niet altijd de makkelijkste eters. Ze moeten soms wel 10 tot 15 keer proeven voordat ze een nieuwe smaak leren waarderen. De kinderopvang is de ideale plek voor een smaakavontuur. Samen met vriendjes aan tafel gaat proeven een stuk gemakkelijker en de pedagogisch medewerkers weten als geen ander hoe ze kinderen kunnen helpen om een hapje te proeven. Ook hebben kinderen in de middag vaak meer energie om nieuwe smaken te ontdekken. Aan het einde van de dag krijgen de ouders hun kind met een gezonde portie eten op mee naar huis. Een fijne manier om de avond mee te beginnen!

Aanbod

Het kinderdagverblijf is 52 weken per jaar geopend, op maandag t/m vrijdag van 7:00 uur tot 18:00 uur.

Op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend van 8:15 uur tot 12:15 uur kan je peuter terecht op de peuterspeelgroep Woelmuizen. De peuterspeelgroep is geopend tijdens de schoolweken.

Contactgegevens

KDV Woelwaters I
Borchsingel 41
9766 PP Eelderwolde
050 5218087
woelwaters@skidkinderopvang.nl
LRK-nummer: 126061130

Clustermanager: Hennie Klasens h.klasens@skidkinderopvang.nl