Zuidlaren – BSO De Buitelaar

Home » Buitenschoolse opvang (BSO) » Locaties BSO » Zuidlaren – BSO De Buitelaar

Wij zijn

Op de BSO vinden we het belangrijk om een gevarieerd activiteitenprogramma aan te bieden aan de kinderen. Dagelijks zijn de kinderen op de BSO bezig met sport, spel, theater, koken, creativiteit, dans, dieren en educatie. De kinderen kunnen zelf kiezen voor een actieve of juist ontspannende bezigheid. Het is overigens helemaal niet verplicht om een activiteit te kiezen. Als kinderen liever vrij spelen is dat ook helemaal goed.

Locatie

De opvang in Zuidlaren (zuid) is ondergebracht in “De Schoel”, dit is het voormalige dorpshuis – en daarvoor lagere school – van de wijk Schuilingsoord. Dit gebouw is eind jaren negentig aangekocht en fors uitgebreid. Zo ontstond er flink wat ruimte voor het kinderdagverblijf en de BSO. De royale tuin is volledig omheind. Kinderen kunnen er veilig naar hartenlust buiten spelen.

BSO De Buitelaar

Buitenschoolse opvang De Buitelaar werkt samen met OBS Schuilingsoord en CBS De Tol. De BSO heeft 4 groepen die globaal naar leeftijd zijn ingedeeld. Daarnaast zijn er 16 plaatsen voor flexibele opvang. Speciaal voor ouders met wisselende werktijden.

Villa Buitelaar Het Schoel-gebouw kon de recente groei niet meer aan. Daarom werd in 2008 de Villa Buitelaar bijgebouwd. Het houten gebouw staat op het terrein van het kindercentrum. Het is bedoeld voor de oudere BSO-ers en werd speciaal ingericht voor de 8+groep. Er kan worden gekookt en geknutseld. Op de zolderverdieping kunnen de kinderen tafeltennissen of spelen met het reusachtige tafelvoetbalspel. En deze BSO heeft een speciale Natuur BSO “De Bosbengels”!

Meer over de Buitelaar

  • Leeftijdsgericht werken in stamgroepen.
  • Een vaste mentor per kind/stamgroep.
  • Goede contacten met ouders.
  • Een enthousiast en creatief team.
  • Verschillende speelruimtes en groot afgeschermd buitenterrein.
  • Dichtbij school en een bos, speelveld, geitenkampje, sporthal, supermarkt, skatebaan en een bushalte voor de deur.
  • Elke dag worden er een verschillende activiteit aangeboden.
  • Themagericht werken in de vakanties.
  • Gezellige en leerzame uitstapjes in de vakanties.
  • Zelfstandig spelen, zelf vrije tijd invullen.

Contactgegevens

BSO De Buitelaar

Hogeweg 30
9472 PB Zuidlaren
tel. 050-4096340  buitelaar@skidkinderopvang.nl
LRK-nummer: 416426232

Clustermanager Saskia Knigge s.knigge@skidkinderopvang.nl
Plaatsingsmedewerker Monique van der Veen info@skidkinderopvang.nl