Eelderwolde – BSO Kameleon

Home » Buitenschoolse opvang (BSO) » Locaties BSO » Eelderwolde – BSO Kameleon

Wij zijn

Buitenschoolse opvang de Kameleon is gevestigd in het kindcentrum Ter Borch in Eelderwolde, samen met CKC De Rietzanger. Ons kindcentrum is fris, licht en ruim en helemaal op kinderen ingericht.

Er zijn drie eigen groepsruimtes voor de BSO en we hebben een prachtige leskeuken. Om optimaal op de behoeften en wensen van de kinderen te kunnen inspelen zijn de groepen op leeftijd ingedeeld. De jongste kinderen 4-6 jaar hebben beneden 2 groepsruimtes zij kunnen direct vanuit de groep naar het buitenterrein. De 7+  kinderen hebben 4 groepsruimtes op de 1e verdieping. Daarnaast delen we 3 lokalen met de school. De buitenruimte geeft veel mogelijkheden tot spelen , evenals het aangrenzende groene gebied, waar kinderen onder begeleiding  gebruik van kunnen maken.

Er wordt samengewerkt met Natuurmonumenten, gevestigd in de boerderij in de Onlanden. We doen regelmatig aan natuurbeleving en brengen regelmatig een bezoek aan de boerderij in de Onlanden. Als BSO zijn wij lid van Oerrr, de jeugdafdeling van Natuurmonumenten.

Er wordt nauw samengewerkt met Buitenschoolse Opvang de Riethut in het naastgelegen Borchkwartier. Het Borchkwartier, waar ook de OBS Ter Borch in gehuisvest is, heeft de beschikking over een sportzaal. Op maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag is hier de mogelijkheid voor kinderen vanaf 7 jaar mee te doen aan de sport BSO. Ook in vakanties maken we gebruik van deze zaal.

 

Activiteiten

We werken het jaar door met verschillende thema’s, lente, zomer, jungle, circus etc. Binnen de thema’s bieden we leeftijd gerichte activiteiten aan.

Voor de 7+ kinderen worden per thema verschillende activiteiten ateliers ingericht waar kinderen aan mee kunnen doen. Van kookworkshops tot creatieve activiteiten tot sport en spel, we zorgen voor een divers aanbod waarbij er voor ieder kind altijd iets leuks te doen is. Natuurlijk zijn kinderen vrij om zelf een keuze te maken, er is altijd ruimte voor  vrij spel. We stimuleren daar waar nodig, maar het blijft vrije tijd van de kinderen.

 

Kinderparticipatie

De mening van kinderen vinden wij belangrijk. Regelmatig organiseren we 7+inspraak vergadering. Zo mogen kinderen meedenken over de regels, speelgoed,  welke thema’s en activiteiten de kinderen belangrijk vinden.

 

Contactgegevens

Borchsingel 39
9766 PP Eelderwolde
tel.: 050-8200665 bso.kameleon@skidkinderopvang.nl
LRK – nummer: 105931573

Clustermanager: Hennie Klasens h.klasens@skidkinderopvang.nl
Plaatsingsmedewerker: Linda de Weerd info@skidkinderopvang.nl