Eelderwolde – BSO Kameleon

Home » Buitenschoolse opvang (BSO) » Locaties BSO » Eelderwolde – BSO Kameleon

Wij zijn

Buitenschoolse opvang de Kameleon vind je in het kindcentrum Ter Borch in Eelderwolde, samen met CKC De Rietzanger. Ons kindcentrum is fris, licht en ruim en helemaal op kinderen ingericht.

Er zijn drie eigen groepsruimtes voor de BSO en we hebben een prachtige leskeuken. Om optimaal op de behoeften en wensen van de kinderen te kunnen inspelen, zijn de groepen op leeftijd ingedeeld. De jongste kinderen van 4 tot 6 jaar hebben beneden twee groepsruimtes. Zij kunnen direct vanuit de groepsruimte naar het buitenterrein. De kinderen vanaf 7 jaar hebben vier groepsruimtes op de eerste verdieping. Daarnaast delen we drie lokalen met de school. De buitenruimte geeft veel mogelijkheden tot spelen, evenals het aangrenzende groene gebied waar kinderen onder begeleiding naartoe kunnen.

We werken samen met Natuurmonumenten, gevestigd in de boerderij in de Onlanden. Als BSO zijn wij lid van Oerrr, de jeugdafdeling van Natuurmonumenten. We laten kinderen de natuur beleven en bezoeken de boerderij in de Onlanden regelmatig.

We werken nauw samen met buitenschoolse opvang De Riethut in het naastgelegen Borchkwartier. Het Borchkwartier, waar je ook OBS Ter Borch vindt, beschikt over een sportzaal. Op maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag kunnen kinderen vanaf 7 jaar hier meedoen aan de sport BSO. Ook in vakanties maken we gebruik van deze zaal.

 

Activiteiten

We werken het jaar door met verschillende thema’s: lente, zomer, jungle, circus etc. Binnen de thema’s bieden we leeftijdgerichte activiteiten aan.

Voor de 7+ kinderen richten we per thema verschillende activiteitenateliers in waar kinderen aan mee kunnen doen. Van kookworkshops tot creatieve activiteiten tot sport en spel, we zorgen voor een divers aanbod waarbij er voor ieder kind altijd iets leuks te doen is. Natuurlijk zijn kinderen vrij om zelf een keuze te maken; er is altijd ruimte voor vrij spel. We stimuleren daar waar nodig, maar het blijft vrije tijd van de kinderen.

 

Kinderparticipatie

De mening van kinderen vinden we belangrijk. Regelmatig organiseren we een inspraakvergadering voor kinderen vanaf 7 jaar. Ze mogen meedenken over de regels, speelgoed en welke thema’s en activiteiten ze belangrijk vinden.

 

Contactgegevens

Borchsingel 39
9766 PP Eelderwolde
050 8200 665
bso.kameleon@skidkinderopvang.nl
LRK-nummer: 105931573

Clustermanager: Hennie Klasens h.klasens@skidkinderopvang.nl