Tarieven en kinderopvangtoeslag peuterspeelgroepen

De Wet kinderopvang regelt de kwaliteit en de financiering van de kinderopvang. Uitgangspunt voor de financiering is dat kinderopvang een zaak is van ouders én overheid. Ouders die werken of studeren en dit combineren met de zorg voor hun kinderen, krijgen kinderopvangtoeslag van de overheid. De hoogte van de toeslag is afhankelijk van het aantal kinderen in je gezin dat gebruik maakt van opvang, van je belastbaar inkomen en het aantal uren dat je werkt. De toeslag vraag je zelf aan bij de Belastingdienst. Wat je netto betaalt voor kinderopvang hangt dus af van de hoogte van de kinderopvangtoeslag die je ontvangt.

Op de tarievenlijst van skidkinderopvang vind je bruto tarieven. Dit zijn de bedragen zonder de vergoeding van de Belastingdienst.

Tarievenoverzicht skidkinderopvang 2024

Om te zien wat je werkelijk moet betalen bij skidkinderopvang, kun je onze rekentool invullen. De rekentool wordt rond 16 augustus aangepast met de nieuwe tarieven.

Belastingdienst

De toeslag vraag je aan bij de Belastingdienst. De kinderopvangtoeslag kun je direct op de rekening van skidkinderopvang laten storten, zodat je alleen een factuur ontvangt voor de netto kosten. Lees hier hoe je dit regelt. Je kunt ook een proefberekening op de website van de Belastingdienst maken, zodat je weet op hoeveel toeslag je recht hebt.