Tarieven en kinderopvangtoeslag

De Wet kinderopvang regelt de kwaliteit en de financiering van de kinderopvang. Uitgangspunt voor de financiering is dat kinderopvang een zaak is van ouders én overheid. Ouders die werken of studeren en dit combineren met de zorg voor hun kinderen, krijgen kinderopvangtoeslag van de overheid. De hoogte van de toeslag is afhankelijk van het aantal kinderen in je gezin dat gebruik maakt van opvang, van je belastbaar inkomen en het aantal uren dat je werkt. De toeslag vraag je zelf aan bij de Belastingdienst. Wat je netto betaalt voor kinderopvang hangt dus af van de hoogte van de kinderopvangtoeslag die je ontvangt.

Op de tarievenlijst van skidkinderopvang vind je bruto tarieven. Dit zijn de bedragen zonder de vergoeding van de Belastingdienst.

Tarieven skidkinderopvang 2021

Tarieven skidkinderopvang 2022

Om te zien wat je werkelijk moet betalen bij skidkinderopvang, kun je onze rekentool invullen.

Belastingdienst

De toeslag vraag je aan bij de Belastingdienst. De kinderopvangtoeslag kun je direct op de rekening van skidkinderopvang laten storten, zodat je alleen een factuur ontvangt voor de netto kosten. Lees hier hoe je dit regelt. Je kunt ook een proefberekening op de website van de Belastingdienst maken, zodat je weet op hoeveel toeslag je recht hebt.

 

Gemeente Tynaarlo Tarieven 2022

Je eigen bijdrage is afhankelijk van het feit of je één- of tweeverdiener bent.

  • Tweeverdieners of alleenstaande ouders die werken kunnen kinderopvangtoeslag aanvragen.
    Het uurtarief is € 9,07. Je neemt per ochtend 4 uur af, gedurende 40 weken. De eigen bijdrage is inkomensafhankelijk onder de wet kinderopvang.
    Je kunt je eigen bijdrage bereken via onze rekentool op deze website.
  • Niet werkende ouders of alleenverdieners kunnen nog geen gebruik maken van de subsidieregeling van de gemeente Tynaarlo. Het aanvragen van subsidie loopt via skidkinderopvang.
    De eigen bijdrage is inkomensafhankelijk voor de gesubsidieerde plaatsen.

 

 

Gemeente Aa en Hunze Tarieven 2022

De eigen bijdrage in de Gemeente Aa en Hunze is inkomensafhankelijk voor zowel de gesubsidieerde plaatsen als de plaatsen onder de wet kinderopvang.
Tweeverdieners of alleenstaande ouders  die werken kunnen kinderopvangtoeslag aanvragen. Niet werkende ouders of alleenverdieners kunnen gebruik maken van de subsidieregeling. Je neemt per ochtend 4 uur af gedurende 40 weken; de bruto uurprijs is € 8,50.

Je kunt je eigen bijdrage bereken via onze rekentool op deze website, de eigen bijdrage is gelijk voor beide groepen.

 

 

Gemeente Assen Tarieven 2022 (Locatie Koala)

De Gemeente Assen kent (nog) geen subsidie regeling voor peuteropvang bij Koala. Dat betekent dat je een uurtarief van € 9,07 betaalt. Je neemt per ochtend 3,5 uur af, gedurende 40 weken.

De uurprijs is inclusief luiers, fruit en drinken.

 

Wist je dat..

• tweeverdieners of alleenstaande werkende ouders kinderopvangtoeslag kunnen aanvragen bij de Belastingdienst voor peuterspeelopvang?
• niet werkende ouders of alleenverdieners in de gemeente Tynaarlo en de gemeente Aa en Hunze gebruik kunnen maken van de subsidieregeling van de gemeente?

 

Wil je meer weten over onze tarieven of het aanvragen van de toeslagen? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag: info@skidkinderopvang.nl.