Tarieven Peuterspeelgroepen

Home » Peuterspeelgroep » Tarieven Peuterspeelgroepen

Tarieven

De Wet kinderopvang regelt de kwaliteit en de financiering van de kinderopvang. Uitgangspunt voor de financiering is dat kinderopvang een zaak is van ouders en overheid. Ouders die werken of studeren en dit combineren met de zorg voor kinderen, krijgen kinderopvangtoeslag van de overheid. De Belastingdienst vergoedt een (groot) deel van de kinderopvangkosten.

Wat je netto betaalt voor kinderopvang hangt dus af van de hoogte van de kinderopvangtoeslag die je ontvangt. De hoogte van de toeslag is afhankelijk van het aantal kinderen dat gebruik maakt van de opvang, van je belastbaar inkomen en het aantal uren dat je werkzaam bent. De toeslag dien je aan te vragen bij de Belastingdienst.

Op de tarievenlijst van skidkinderopvang vind je bruto tarieven. Dit zijn de bedragen zonder de vergoeding van de Belastingdienst.

Gemeente Tynaarlo Tarieven 2019

Je eigen bijdrage is afhankelijk van het feit of je één- of tweeverdiener bent.

  • Tweeverdieners of alleenstaande ouders die werken kunnen gebruik maken van de kinderopvangtoeslag.
    Het uurtarief is € 8,56. Je neemt per ochtend 4 uur af, gedurende 40 weken. De eigen bijdrage is inkomensafhankelijk onder de wet kinderopvang.
    Je kunt je eigen bijdrage bereken via onze rekentool op deze website.
  • Niet werkende ouders of alleenverdieners kunnen gebruik maken van de subsidie regeling van de gemeente Tynaarlo. Het aanvragen van subsidie loopt via skidkinderopvang.
    De eigen bijdrage is inkomensafhankelijk voor de gesubsidieerde plaatsen.

Gemeente Aa en Hunze Tarieven 2019

De eigen bijdrage in de Gemeente Aa en Hunze is inkomensafhankelijk voor zowel de gesubsidieerde plaatsen als de plaatsen onder de wet kinderopvang.
Tweeverdieners of alleenstaande ouders  die werken kunnen gebruik maken van de kinderopvangtoeslag. Niet werkende ouders of alleenverdieners kunnen gebruik maken van de subsidie regeling. Je neemt per ochtend 4 uur af gedurende 40  weken, de bruto uurprijs is € 8,02.

Je kunt je eigen bijdrage bereken via onze rekentool op deze website, de eigen bijdrage is gelijk voor beide groepen.

 

Gemeente Assen Tarieven 2019 (Locatie Koala)

De Gemeente Assen kent (nog) geen subsidie regeling voor peuteropvang bij Koala. Dat betekent dat je een uurtarief van € 8,56 betaalt. Je neemt per ochtend 3,5 uur af, gedurende 40 weken.

De uurprijs is inclusief luiers, fruit en drinken.

Wist je dat..

• tweeverdieners of alleenstaande werkende ouders kinderopvangtoeslag kunnen aanvragen voor peuterspeelopvang?
• niet werkende ouders of alleenverdieners in de gemeente Tynaarlo en de gemeente Aa en Hunze gebruik kunnen maken van de subsidieregeling van de gemeente?

De tarieven voor 2020: Tarieven skidkinderopvang 2020

De tarieven voor 2021: Tarieven skidkinderopvang 2021