Opvang- en pakketmogelijkheden

Home » Voor ouders » Opvang- en pakketmogelijkheden

Keuze in aantal weken

Bij de skidkinderopvang heb je de vrijheid om zelf te kiezen hoeveel weken per jaar je gebruik wil maken van de opvang.   

  • 52 weken opvang (KDV & BSO): Bij 52 weken opvang krijg je alle weken van het jaar opvang, dus inclusief de schoolvakantieweken, vastgesteld door het OCW, en margedagen. Dit pakket is voor de meeste ouders het voordeligste opvangpakket. Dit geeft in veel gevallen de laagste netto eigen bijdrage.
  • 40 weken opvang (BSO):Bij 40-weken opvang ontvang je opvang gedurende alle schoolweken van het jaar. Dit is handig voor ouders die hun werkschema hebben afgestemd op de 40 schoolweken, aangezien er tijdens de schoolvakanties geen gebruik wordt gemaakt van de opvang. 
  • 41 weken opvang (KDV): Geen opvang in de vakantieweken deze vorm van opvang is beperkt beschikbaar 
  • 12 weken vakantieopvang (BSO): Maak de vakantie zorgeloos met onze 12 weken vakantieopvang. Gedurende de vakanties (die door de overheid zijn bepaald) is het mogelijk om een vaste dag(en) opvang af te nemen. Daarnaast is het met deze vorm van opvang mogelijk om op de vaste dag gebruik te maken van de opvang wanneer de school een marge dag heeft. 

Keuze in dagdelen

Bij skidkinderopvang kun je kinderopvang per dagdeel afnemen: ’s ochtends of ’s middags of een hele dag. Dit betekent dat je de keuze hebt om een halve dag (één dagdeel) opvang te gebruiken. De minimale afname is twee dagdelen per week, die verspreid kunnen worden over verschillende dagen. Op sommige locaties is er op maandag, dinsdag en donderdag maar een beperkte  mogelijkheid om opvang voor een halve dag te reserveren. 

 Kinderdagopvang 

  • Ochtend: 7.00 – 13.00 uur 
  • Middag: 12.30 – 18.00 uur 
  • Hele dag: 7:00 – 18.00 uur 

Buitenschoolse opvang 

  • Vakanties: 7.00 – 18.00 uur
    Regulier: vanaf het moment dat de school uitgaat tot 18.00 uur. 

Peuterspeelgroep

Bij de peuterspeelgroep is de minimale afname, bij voorkeur, twee dagdelen per week. De peuterspeelgroep is 40 weken per jaar open. Per locatie hebben wij wisselende openingstijden. 

Gesubsidieerde opvang 

De gemeente Tynaarlo en gemeente AA en Hunze hebben een subsidieregeling voor niet- werkende ouders of alleenverdieners. 

Flexibele opvang 

Als je onregelmatige werktijden of een eigen bedrijf hebt, heb je behoefte aan flexibiliteit. Bij skidkinderopvang kun je daarom ook flexibele opvang afnemen bij de kinderdagopvang (vanaf 1 jaar) en de buitenschoolse opvang. Met flexibele opvang bepaal je elke maand zelf op welke dagdelen jouw kind wordt opgevangen. 

 Minimaal aantal aaneengesloten uren: 

Kinderopvang: vijf uur en minimaal 47,5 uur per maand 

Buitenschoolse opvang: drie uur aaneengesloten en minimaal 20 uur per maand. 

Je vult elke maand vóór de 1e van de maand de gewenste opvangdagen voor de daaropvolgende maand in via de Konnect ouder app. Hierin geef je aan op welke moment je opvang nodig hebt. 

Incidentele opvang 

Het kan natuurlijk wel eens voorkomen dat het voor jou makkelijker is als je kind een dag extra komt, wat eerder begint of wat langer blijft op de door jou afgesproken dagen. Met incidentele opvang biedt skidkinderopvang de mogelijkheid om zo nu en dan van extra opvang gebruik te maken. Incidentele opvang is mogelijk als aanvulling op je vaste contract. Je kunt incidentele dagen aanvragen via de Konnect ouderapp. De pedagogisch medewerkers kijken of het mogelijk is, en keuren de aanvraag afhankelijk daarvan goed of af. Je krijgt hier direct een melding van. De extra opvang betaal je met je tegoed (indien je nog geldige tegoeden hebt) of het komt op je factuur. 

Verlengde opvang 

De reguliere opvangtijden van onze kinderdagopvang (KDV) en voor- en naschoolse opvang (BSO) zijn ruim, maar niet altijd voor iedereen voldoende. Misschien is de eindtijd van 18.00 uur voor jou niet haalbaar op sommige dagen of komt het beter uit als je je kind eerder naar de opvang brengt. Daarom biedt skidkinderopvang de mogelijkheid om verlengde opvang af te nemen. Hierbij worden kinderen buiten de reguliere openingstijden opgevangen. 

Even/oneven weken 

Het is bij een 52 weken contract mogelijk om BSO en KDV opvang in de even of oneven weken af te nemen. Voor deze vorm van opvang geldt het tarief van een 40 weken pakket. Deze vorm van opvang bieden we niet op alle dagen/ locatie.

Wist je dat?

We op KDV Woelwaters I en II in Eelderwolde dagelijks tegen vergoeding een warme lunch serveren? De warme lunch is voor alle kinderen vanaf zes maanden en kost € 1,21 per maaltijd. Zo ontdekken de kinderen samen nieuwe smaken.

Contract wijzigen of beëindigen? 

Wil je je lopende contract wijzigen of beëindigen, dan kan dat eenvoudig door een e-mail te sturen naar info@skidkinderopvang.nl  Als je een dag wil opzegging of je contract volledig wilt beëindigen, dan geldt een opzegtermijn van één maand. Onze overeenkomsten kunnen wijzigen of eindigen m.i.v. de 1e of 16e van de maand. 

Meer weten? 

Weet je nog niet zeker welk contract het beste bij jou en je kind past? Wij helpen je graag verder. Reken uit wat je gewenste contractvorm kost met de rekentool of neem contact op met skidkinderopvang afdeling plaatsingen voor meer informatie (bel met 0592304190 of stuur een mail naar info@skidkinderopvang.nl ).