BSO Drakensteijn

BSO Drakensteijn is tijdelijk gehuisvest in het voormalig Harens Lyceum aan de Julianalaan 78 in Zuidlaren. De locatie is alle dagen geopend voor zowel voorschoolse als naschoolse opvang. De locatie beschikt over twee grote eigen groepsruimtes, een aangrenzend schoolplein en een naastgelegen groot grasveld met bomen dat alle mogelijkheden voor spel biedt. Een enthousiast team pedagogisch medewerkers zorgen voor een divers aanbod van activiteiten. Uiteraard zijn kinderen vrij om een keuze te maken en is er ook alle ruimte voor vrij spel. Voorschoolse opvang is mogelijk vanaf 7.00 uur. Wij brengen en halen de kinderen van de omliggende basisscholen; De Zuidwester, Het Stroomdal, Jonglaren, De Schuthoek en De Lichtkring. Tijdens vakanties en margedagen is Drakensteijn ook geopend.

BSO Buiten-spel

BSO Buiten-spel is speciaal voor oudere kinderen. Deze BSO is geopend op maandag, dinsdag en donderdag en ook in de schoolvakanties. Er is veel aandacht voor bewegen en buitenspelen. De BSO is gehuisvest in de kantine van voetbalvereniging FC Zuidlaren. Wij beschikken boven over een prachtige, lichte, eigen ruimte en maken daarnaast ook gebruik van de ruime kantine. Deze locatie biedt plaats aan 60 kinderen. Regelmatig wordt het team ondersteund door stagiaires van de opleidingen Sport en Beweging. Op woensdag en vrijdag is de opvang op Drakensteijn, net als de voorschoolse opvang.

We vinden de mening van kinderen belangrijk. Via enquêtes en vergaderingen mogen ze meedenken over activiteiten, speelgoed, thema’s en ook over de regels.

De kinderen van BSO Buiten-spel gaan naar één van de volgende scholen: De Zuidwester, De Schuthoek, Jonglaren, Het Stroomdal en De Lichtkring.

Bijzonderheden

De afstand tussen enkele scholen en de BSO is te ver om te lopen. Daarom worden o.a. (eigen) taxi’s en bakfietsen ingezet om de kinderen van school te halen. Ook fietsen we met oudere kinderen onder begeleiding naar de BSO.

Contactgegevens

BSO Drakensteijn 
Julianalaan 78
9471 EC Zuidlaren
tel. 06-20089734
drakensteijn@skidkinderopvang.nl
LRK-nummer: 379553843

BSO Buiten-spel
Randweg 3
9471 PN Zuidlaren
tel. 06-13480831
buitenspel@skidkinderopvang.nl
LRK-nummer Buiten-Spel: 205798032

Clustermanager Els Emmens e.emmens@skidkinderopvang.nl

Plaatsingsmedewerker Monique van der Veen info@skidkinderopvang.nl