Tarieven en kinderopvangtoeslag

De Wet kinderopvang regelt de kwaliteit en de financiering van de kinderopvang. Uitgangspunt voor de financiering is dat kinderopvang een zaak is van ouders én overheid. Ouders die werken of studeren en dit combineren met de zorg voor hun kinderen, krijgen kinderopvangtoeslag van de overheid. De hoogte van de toeslag is afhankelijk van het aantal kinderen in je gezin dat gebruik maakt van opvang, van je belastbaar inkomen en het soort opvang dat je afneemt. De toeslag vraag je zelf aan bij de Belastingdienst. Wat je netto betaalt voor kinderopvang hangt dus af van de hoogte van de kinderopvangtoeslag die je ontvangt.

Op de tarievenlijst van skidkinderopvang vind je bruto tarieven. Dit zijn de bedragen zonder de vergoeding van de Belastingdienst.

Tarievenoverzicht skidkinderopvang KDV, BSO en PSG 2024

Tarievenoverzicht gastouderopvang 2024

Om te zien wat je werkelijk moet betalen bij skidkinderopvang, kun je onze rekentool invullen. De rekentool wordt rond 16 augustus aangepast met de nieuwe tarieven. Je kunt ook een proefberekening op de website van de Belastingdienst maken, zodat je weet op hoeveel toeslag je recht hebt.

Kinderopvangtoeslag direct laten betalen aan skidkinderopvang

Je kunt de kinderopvangtoeslag die je ontvangt voor kinderdagopvang, peuterspeelgroep en/of buitenschoolse opvang ook direct op onze rekening laten storten door de Belastingdienst. Het voordeel hiervan is dat je ons maandelijks alleen je eigen bijdrage betaalt en niet het hele bedrag.

Wil je dit ook?

Dit doe je om je kinderopvangtoeslag rechtstreeks op de rekening van skidkinderopvang te laten storten:

– Krijg je nog geen kinderopvangtoeslag? Vraag die dan eerst aan bij de Belastingdienst.
– Heb je dit geregeld, dan log je in bij de Belastingdienst via Mijn toeslagen.
– 
Klik op Wijziging doorgeven → Administratie → Ik wil de kinderopvangtoeslag aan de kinderopvang laten uitbetalen.
De voorwaarden om de toeslag rechtstreeks op onze rekening te laten overmaken zijn:
– Je maakt gebruik van één kinderopvangorganisatie. Je mag van meerdere vestigingen van deze organisatie gebruik maken.
– Al je kinderen gaan naar een kinderopvang van dezelfde kinderopvangorganisatie.
Voldoe je aan deze voorwaarden?
– Klik op ja.
– Klik op verzenden.
– Stuur ons een mail op info@skidkinderopvang.nl waarin je zegt dat je dit geregeld hebt. Vermeld ook je maandbedrag van de toeslag.

Heb je gastouderopvang? Onze ervaring is dat de uren dan vaak sterk wisselen. Dan is het handiger dat je de kinderopvangtoeslag zelf ontvangt. Wil je toch graag de toeslag op onze rekening laten overmaken? Vraag ons naar de mogelijkheden.

Wil je meer weten over onze tarieven of het aanvragen van de toeslag bij de Belastingdienst? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag: info@skidkinderopvang.nl.