Eelderwolde – KDV Woelwaters II

Home » Kinderdagopvang » Locaties KDV » Eelderwolde – KDV Woelwaters II

Wij zijn

Een leuke, liefdevolle, veilige, vertrouwde en professionele kinderopvang in een inspirerende omgeving. Spelen, ontdekken, ontmoeten en ontwikkelen zijn onze kernwoorden. Onze pedagogische medewerkers zorgen voor een gezellige en uitdagende omgeving met veel aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van je kind op lichamelijk, sociaal, emotioneel, motorisch en cognitief gebied.

Groepsinformatie

Onze locatie bestaat uit twee groepen; de Bevertjes en de Kikkertjes. Op de Bevertjesgroep vangen we kinderen op in de leeftijd van 0 tot 3 jaar en op de Kikkertjesgroep zijn de kinderen 2 tot 4 jaar oud. Op beide groepen werken we met een vast team. Zo ziet je kind dagelijks vaste gezichten op de groep.

De Bevertjes en de Kikkertjes hebben beide een eigen groepsruimte. De hoofdingang is voor beide groepen; zo kunnen broertjes en zusjes samen papa of mama uitzwaaien bij de deur. Bij de groepen staat tijdens de breng- en haal momenten de deur naar de gezamenlijke gang open. Zo kunnen de kinderen zelf kiezen waar ze willen spelen of misschien nog even bij hun broertje of zusje blijven. De groepen hebben een gezamenlijk buitenplein. Het plein is uitdagend voor de verschillende leeftijden. Hier kunnen de kinderen samen spelen, ontdekken en ontmoeten. Het buitenplein grenst aan het schoolplein van de naastgelegen basisschool. De kinderen kijken graag even door het hek of ze misschien hun grote broer of zus zien. In de middaguren speelt de BSO op het schoolplein. Regelmatig komen de kinderen bij het hek zwaaien of kletsen.

Op de groepen werken we met verschillende thema’s, waarbij er leuke en uitdagende activiteiten worden aangeboden. Iedere groep werkt zijn eigen thema uit, zodat de activiteiten aansluiten bij de leeftijd en behoefte van je kind. De dagelijkse activiteiten zijn gevarieerd en gericht op de verschillende ontwikkelingsgebieden. Je kunt denken aan liedjes zingen, voorlezen, bewegen, puzzelen, knutselen met verschillende materialen en dit allemaal passend bij het thema.

Door het samen spelen in een groep met leeftijdsgenootjes leren kinderen van én met elkaar! Nieuwsgierig geworden? Kom gerust langs om kennis te maken en zelf te ervaren hoe leuk het is op de Bevertjes- en Kikkertjesgroep!

Warme lunch

Op KDV Woelwaters ontdekken we samen met de kinderen nieuwe smaken. Zien eten, doet eten! Dagelijks serveren wij tegen een vergoeding van € 1,21 een warme lunch voor alle kinderen vanaf 6 maanden. Kinderen zijn niet altijd de makkelijkste eters. Ze moeten soms wel 10 tot 15 keer proeven voordat ze een nieuwe smaak leren waarderen. De kinderopvang is de ideale plek voor een smaakavontuur. Samen met vriendjes aan tafel gaat proeven een stuk gemakkelijker en de pedagogisch medewerkers weten als geen ander hoe ze kinderen kunnen helpen om een hapje te proeven. Ook hebben kinderen in de middag vaak meer energie om nieuwe smaken te ontdekken. Aan het einde van de dag krijgen de ouders hun kind met een gezonde portie eten op mee naar huis. Een fijne manier om de avond mee te beginnen!

Aanbod

Het kinderdagverblijf is 52 weken per jaar open op maandag t/m vrijdag van 7:00 uur tot 18:00 uur.

Contactgegevens

KDV Woelwaters II
Borchsingel 39
9766 PP Eelderwolde
Bevertjes: 050 8200 662
Kikkertjes: 050 8200 661
woelwaters2@skidkinderopvang.nl
LRK-nummer: 242427716

Clustermanager: Hennie Klasens h.klasens@skidkinderopvang.nl