Eelde – BSO Klokhuis

Home » Buitenschoolse opvang (BSO) » Locaties BSO » Eelde – BSO Klokhuis

Wij zijn

BSO ’t Klokhuis is onderdeel van Kindcentrum Groote Veen. Het Kindcentrum is een uniek gebouw waarin BSO ‘t Klokhuis en peuterspeelgroep Torteltuin zijn gevestigd, samen met OBS de Veenvlinder en de Mariaschool. In het gebouw hebben we een eigen lokaal waar ’s morgens de peuterspeelgroep De Torteltuin gebruik van maakt en ‘s middags de BSO te vinden is. Naast dit lokaal gebruiken we ook de andere lokalen van de scholen en delen we de leerpleinen. De buitenruimte bestaat o.a. uit een groene tuin met bosjes waar de kinderen kunnen struinen of verstoppertje spelen. Het water rond het Groote Veen zit vol leven. Dit nodigt uit tot vissen met een hengel (onder deskundige begeleiding), kikkerdril zien veranderen in kikkers, of bodemmonsters onder de microscoop bekijken.

 

Groepsinformatie

Op BSO ‘t Klokhuis bieden we verzorging en begeleiding aan kinderen vanaf 4 jaar totdat ze de basisschool verlaten. Ons doel is kinderen te begeleiden tot zelfstandige en sociaal vaardige mensen. Wij zorgen voor een prikkelende, maar veilige omgeving waarin kinderen volop de mogelijkheid hebben om zich te ontplooien. En we creëren een sfeer waarin ze zich prettig en veilig voelen, zodat ze zich durven te uiten én vertrouwen krijgen in eigen en andermans kunnen. Het samen spelen en het leren rekening houden met elkaar neemt een belangrijke plaats in, waarbij we de eigenheid van het kind niet uit het oog verliezen. Je kind heeft grote vrijheid bij de invulling van zijn of haar tijd op de BSO. Het is tenslotte vrije tijd voor het kind. De BSO is een rustpunt: een plaats waar het kind, na de veeleisende schooltijd, niet zoveel verplichtingen heeft.

BSO Klokhuis beschikt over vier binnenruimtes waardoor de mogelijkheid bestaat om de groepen op niveau in te delen. Iedere groep heeft vaste pedagogisch medewerkers zodat kinderen in een vertrouwde en veilige omgeving worden opgevangen.

 

Openingstijden

Voorschoolse opvang: maandag t/m vrijdag van 7.30 tot 8.30 uur (vervroegd 7.00uur)

Buitenschoolse opvang: maandag t/m vrijdag van einde schooltijd tot 18.00 uur

Vakanties: maandag t/m vrijdag van 7.00 tot 18.00 uur

Margedagen van de scholen: van 7.00 tot 18.00 uur

 

Contactgegevens

BSO ’t Klokhuis
Boomgaard 1 (Groote Veen)
9761 TM Eelde
06 1125 7787
bso.klokhuis@skidkinderopvang.nl
LRK-nummer: 141381887

Clustermanager: Regiena Pruntel r.pruntel@skidkinderopvang.nl