Gieten – BSO De Buitenboel

Home » Buitenschoolse opvang (BSO) » Locaties BSO » Gieten – BSO De Buitenboel

Wij zijn

BSO de Buitenboel is een kleinschalige buitenschoolse opvang in Gieten. Samen met het kinderdagverblijf bieden wij opvang aan kinderen tussen de 0 en 12 jaar. Je kunt je kind(eren) dus op één locatie brengen en halen; wel zo makkelijk!

Bij De Buitenboel vinden we het belangrijk om kinderen op een groene en gezonde wijze op te vangen. Dit houdt in dat we vaker naar buiten gaan en dat we spelen in een groene omgeving met natuurlijke materialen. Uit onderzoek blijkt dat veel kinderen te weinig buiten spelen. We stimuleren de kinderen om meer te bewegen in de buitenlucht en we spelen dagelijks langere tijd buiten. Daarnaast trekken we er dagelijks op uit met de stint, naar het bos of de speeltuin. In vakanties gaan we naar het Boomkroonpad of de kaboutertuin in Eext.

Team De Buitenboel

We bieden kinderen zoveel mogelijk gezonde en voedzame voeding aan. Dit betekent dat we letten op het gebruik van zo weinig mogelijk geur-, kleur- en smaakstoffen en zout en suiker. Meer hierover lees je in ons voedingsbeleid.

We bieden kinderen een gevarieerd aanbod van activiteiten:

  • Natuurbelevingsactiviteiten
  • Toneel
  • Creatief
  • Sport

In BSO de Buitenboel is plaats voor kinderen van 4 tot 12 jaar. We hebben twee groepen van ieder maximaal twintig kinderen. Iedere groep heeft een eigen huiskamer. De jongste groep zit direct naast ons kinderdagverblijf en de kinderen van 8 jaar en ouder hebben een eigen plek  in het voorhuis.

Doordat we samen op een locatie zitten, maken kinderen snel kennis met elkaar. Dit is erg fijn wanneer kinderen doorstromen naar een volgende leeftijdsgroep. Ze kennen de ruimtes, de kinderen en de pedagogisch medewerkers! Onze BSO heeft een gezellige huiselijke sfeer met naast de huiskamers een keuken waar we samen met de kinderen koken. En een heuse chillruimte voor de oudere kids, een knutselruimte en een legokamer.

Tuin

Onze tuin biedt veel mogelijkheden. Er is een voetbalveldje, een verhard terrein, om bijvoorbeeld te fietsen of te hinkelen, en een prachtig natuurlijk gedeelte met een boompodium, waterbaan en een wilgenhut. De tuin biedt kinderen veel uitdagingen en ruimte voor hun eigen fantasie en spel. In de bosrand achter de buitenschoolse opvang is ruimte voor de oudere kinderen om hutten te bouwen.

In het voorjaar werken we in de moestuin en betrekken we kinderen bij het verbouwen van groente en fruit. De oogst gebruiken we om zelf weer van te eten en te drinken.

Knutselinstuif

Elke woensdagmiddag van 13.30 -15.00 uur, is er een knutselinstuif. De instuif is voor alle kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar. Kinderen die niet op de BSO zitten betalen een kleine vergoeding. Gezellig om eens een vriendje of vriendinnetje mee te vragen!

Ruime openingstijden

Bij De Buitenboel hebben we ruime openingstijden: opvang kan tot 18.30 uur en eventueel is voorschoolse opvang al vóór 07.00 uur mogelijk. De flexibele opvang kent een aantrekkelijk tarief.

De kinderkapper

Kinderkapster Elly komt iedere zes weken om kinderen te knippen en de haren te versieren. Kapster Elly heeft veel ervaring met het knippen van kinderen en ze knipt op een speelse manier. Je kunt je kind(eren) aanmelden via de medewerkers. Je mag zelf bij de knipbeurt aanwezig zijn, maar dit hoeft niet. Wanneer Elly precies aanwezig is hoor je via het ouderportaal.

Contactgegevens

BSO De Buitenboel
Eexterweg 29-31
9461 BB Gieten
0592 261 497 / 0592 264 832
debuitenboel@skidkinderopvang.nl
LRK-nummer: 576041804

Clustermanager: Anneke Smit a.smit@skidkinderopvang.nl