Gieten – BSO De Buitenboel

Home » Buitenschoolse opvang (BSO) » Locaties BSO » Gieten – BSO De Buitenboel

Wij zijn

BSO de Buitenboel is een kleinschalige buitenschoolse opvang in Gieten.  Samen met het kinderdagverblijf bieden wij opvang aan kinderen tussen de 0-12 jaar. U kunt uw kind(eren) dus op 1 locatie brengen en halen; wel zo gemakkelijk!

Bij De Buitenboel vinden wij het  belangrijk dat kinderen op een groene en gezonde wijze worden opgevangen. Dit houdt in dat we vaker naar buiten gaan en dat we spelen in een groene omgeving met natuurlijke materialen. We stimuleren de kinderen om meer te bewegen in de buitenlucht. Uit onderzoek blijkt dat veel kinderen te weinig buiten spelen. Daarom spelen we op de Buitenboel dagelijks geruime tijd buiten. Daarnaast trekken we er dagelijks op uit met de Sint, naar het bos de speeltuin en in vakanties naar het Boomkroonpad of de kaboutertuin in Eext.

Team De Buitenboel

We bieden kinderen zoveel mogelijk gezond en voedzame voedingsmiddelen aan. Dit betekent dat we letten op het gebruik van zo weinig mogelijk geur, kleur en smaakstoffen en zout & suiker zo veel mogelijk vermijden. Meer informatie leest u in ons voedingsbeleid.

We bieden kinderen een gevarieerd aanbod van activiteiten:

  • Natuurbelevingsactiviteiten
  • Toneel
  • Creatief
  • Sport

In BSO de Buitenboel is plaats voor kinderen van 4-12 jaar we hebben 2 groepen van ieder maximaal  20 kinderen. Iedere groep heeft een eigen huiskamer. De jongste groep zit direct naast ons kinderdagverblijf en de oudere kinderen van 8 jaar en ouder hebben een eigen plek  in het voorhuis.

Doordat we samen op 1 locatie zitten maken kinderen snel kennis met elkaar; dit is erg fijn wanneer kinderen doorstromen naar een volgende leeftijdsgroep. Ze kennen de ruimtes, de kinderen en de pedagogisch medewerkers! Onze BSO heeft en gezellige huiselijke sfeer met naast de huiskamers een keuken waar we samen met de kinderen koken. En een heuse chill ruimte voor de oudere kids, een knutselruimte en een legokamer.

Tuin

Onze tuin biedt veel mogelijkheden met een voetbalveldje, een verhard terrein om bijvoorbeeld te fietsen of te hinkelen en een prachtig natuurlijk gedeelte met een boompodium, waterbaan en een wilgenhut.  De tuin biedt kinderen veel uitdagingen en ruimte voor hun eigen fantasie en spel. In de bosrand achter de buitenschoolse opvang is ruimte voor de oudere kinderen om hutten te bouwen.

In het voorjaar wordt in de moestuin gewerkt en betrekken we kinderen bij het verbouwen van groente en fruit. De oogst gebruiken we om zelf weer van te eten en te drinken.

 

Knutselinstuif

Elke woensdagmiddag van 13.30 -15.00 uur, is er een knutselinstuif. De instuif is voor alle kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar toegankelijk. Kinderen die niet op de BSO zitten betalen een kleine vergoeding. Gezellig om eens een vriendje of vriendinnetje mee te vragen!

 

Ruime Openingstijden

Bij de Buitenboel kunt u gebruik maken van ruime openingstijden: opvang tot 18.30 uur en eventueel opvang al vóór 7.00 uur zijn bij ons mogelijk.

 

Extra dienst, de kinderkapper

Kinderkapster Elly komt iedere zes weken om kinderen te knippen en de haren te versieren. Kapster Elly heeft veel ervaring met het knippen van kinderen en het knippen gebeurt op een speelse manier. U kunt uw kind(eren) aanmelden via de medewerkers. U mag zelf bij de knipbeurt aanwezig zijn, maar dit hoeft niet. Wanneer Kapster Elly precies aanwezig is kondigen wij via onze Facebookpagina en het ouderportaal aan.

 

Ruime Openingstijden

Bij BSO De Buitenboel kunt u gebruik maken van ruime openingstijden: opvang tot 18.30 uur en eventueel voorschoolse opvang al  vóór 7.00 uur zijn bij ons mogelijk. Flexibele opvang wordt in Gieten aangeboden tegen een aantrekkelijk tarief.

Contactgegevens

BSO De Buitenboel
Eexterweg 29+31
9461 BB GIETEN
0592- 261497 / 0592- 264832  debuitenboel@skidkinderopvang.nl

Clustermanager Marleen Dost m.dost@skidkinderopvang.nl
Plaatsingsmedewerker Linda de Weerd info@skidkinderopvang.nl