Gastouderopvang

Home » Gastouderopvang

Gastouderbureau

Ben je op zoek naar een vertrouwde opvang in een huiselijke sfeer? De gastouders van skidkinderopvang bieden kleinschalige en flexibele gastouderopvang in Noord-Drenthe voor kinderen van 0-13 jaar.

 

Persoonlijke aandacht en kwaliteit

staan bij ons voorop. Ieder kind verdient een veilige plek om op te groeien en zich te ontwikkelen. Onze gastouders zijn allemaal opgeleid om kinderen optimaal te begeleiden en te ondersteunen in hun ontwikkeling. De gastouders maken gebruik van ons structurele scholings- en trainingsaanbod om zich verder te ontwikkelen en op de hoogte te blijven van de nieuwe ontwikkelingen. Zo houden we de kwaliteit hoog. Nieuwsgierig? Maak hier kennis met een aantal van onze gastouders.

Het is belangrijk dat de opvang die we bieden past bij het kind en de wensen van de ouder(s)/verzorger(s). Onze bemiddelingsmedewerkers besteden veel tijd en aandacht aan de intake van nieuwe kinderen. Tijdens de opvang ondersteunen we onze gastouders.

 

Flexibele opvang

Gastouderopvang is een flexibele vorm van opvang. Opvangdagen en -tijden worden met de gastouder besproken. Het is ook mogelijk om gastouderopvang aan huis aan te vragen. De gastouder komt dan bij je thuis. Dit valt onder de wet dienstverlening aan huis. De kosten voor gastouderopvang aan huis zijn hoger dan de opvang bij een gastouder thuis. Voor meer informatie kun je contact opnemen met onze medewerkers van het gastouderbureau.

Gastouderopvang is er voor kinderen van 0 tot 13 jaar. De bemiddelingsmedewerkers van het gastouderbureau proberen ouders en gastouders zo te koppelen, dat ideeën over opvoeding, opvangtijden etc. zo goed mogelijk aansluiten. Om gebruik te maken van gastouderopvang, kun je je kind(eren) direct online aanmelden via het ouderportaal.
Onze bemiddelingsmedewerkers nemen na ontvangst van je aanmelding contact op.

 

Wie zijn de gastouders?

Personen van 18 jaar of ouder die

  • op verantwoorde wijze kinderen begeleiden in hun ontwikkeling;
  • kinderen warmte en geborgenheid bieden;
  • een kindgerichte opleiding hebben afgerond;
  • een ‘verklaring omtrent het gedrag’ kunnen overleggen, evenals hun meerderjarige gezinsleden;
  • in het bezit zijn van het certificaat kinder-EHBO.