Gieten – Peuterspeelgroep De Buitenboel

Home » Peuterspeelgroep » Locaties Peuterspeelgroepen » Gieten – Peuterspeelgroep De Buitenboel

Wij zijn

De Buitenboel heeft een eigen ingerichte huiskamer zodat er volop gespeeld, ontdekt  en veel plezier gemaakt kan worden door peuters van zowel de peutergroep als de peuterspeelgroep. We werken op Buitenboel met het VVE programma Piramide.

VVE

Kinderen met een taal- of ontwikkelingsachterstand kunnen op Buitenboel deelnemen aan een VVE-traject (Vervroegde Voorschoolse Educatie). Het traject is erop gericht een kind met extra begeleiding zo goed mogelijk voor te bereiden op het basisonderwijs. Kinderen kunnen deelnemen tegen een gereduceerd tarief.
Of een kind in aanmerking komt voor een VVE-traject wordt bepaald door Jeugdgezondheidszorg (JGZ) (de wijkverpleegkundige van het consultatiebureau).

Piramide

Op de peuterspeelgroep werken wij met programma Piramide, een methode voor  voor-, en vroegschoolse educatie. Piramide is gericht op brede ontwikkelingsstimulering van jonge kinderen zodat zij met succes de basisschool kunnen volgen. De kinderen worden breed in hun ontwikkeling gestimuleerd door een combinatie van spelen, werken en leren. Ouders worden betrokken bij het programma door onder andere thuis met hun kind activiteiten te doen die aansluiten bij wat het kind op de opvang heeft gedaan.

Samenwerking met kindcentrum

In samenwerking met CDS De Marke is er een peuter-kleuter activiteit in het Kindcentrum. Peuters vanaf 3 jaar gaan vanuit de Buitenboel samen met de leidster 2x per maand een ochtend meedoen in groep 1 van de basisschool. Samen doen we mee met het programma van de kleuters op hun eigen niveau. Hier leren peuters allerlei nieuwe vaardigheden zoals in de kring zitten maar er zijn ook veel nieuwe uitdagingen voor de peuters. Peuters krijgen op spelende wijs de gewoontes van groep 1 en 2 mee waardoor de overgang naar school veel gemakkelijker wordt.
Daarnaast ondernemen we regelmatig samen activiteiten, zoals lampionnen lopen met Sint Maarten, kinderboekenweek en het voorleesontbijt.

Ouderbetrokkenheid

In samenwerking met de scholen, bibliotheek en de gemeente Aa en Hunze nemen we ook deel aan het project Leesklik. Een project waarbij ouders worden betrokken bij de VVE thema’s op de groep. Wij hebben een boekencollectie voor ouder en kind. Ouders kunnen samen met hun kind een boekje lezen die aansluit op het thema van de maand. Zo werken we samen aan de taalontwikkeling van kinderen.

Deze peuterspeelgroep valt onder de regeling van de Gemeente Aa en Hunze.

Contactgegevens
banner

PSG De Buitenboel

Eexterweg 29-31

9461 BB Gieten
Telefoon: 0592-261497
Telefoon: 0592-264832 debuitenboel@skidkinderopvang.nl
LRK – nummer: 102289153

Clustermanager: Marleen Dost m.dost@skidkinderopvang.nl  
Plaatsingsmedewerker: Sharon Niemeijer: info@skidkinderopvang.nl