Nieuwbouw BSO Drakensteijn feestelijk geopend

Home » Nieuwbouw BSO Drakensteijn feestelijk geopend

Op donderdagmiddag 25 april werd de nieuwe BSO locatie van skidkinderopvang aan de Schipborgerweg in Zuidlaren geopend. Het gaat om de nieuwbouw van BSO Drakensteijn. De medewerkers en kinderen keken al weken uit naar de feestelijke opening van hun nieuwe pand. Gelukkig bleef het droog en kwamen er veel bezoekers op de opening af.

Vanaf 2021 zaten de kinderen van BSO Drakensteijn tijdelijk in het Harens Lyceum aan de Julianalaan in Zuidlaren. Inmiddels gebruiken ze al een paar weken het nieuwe pand achter KDV Liedekeijn aan de Schipborgerweg. Het nieuwe gebouw bestaat uit twee grote benedenruimtes met twee ruime keukens en een riante bovenverdieping op te spelen, knutselen en chillen. Buiten is een ruime tuin met veel groen en een zandbak, speeltoestel en groot terras. Er komen nog zonnepanelen op het dak en een brede overkapping in de tuin.

Voor de BSO kinderen brengt de nieuwe locatie meer ruimte en mogelijkheden om buiten te spelen. Voor de pedagogisch medewerkers biedt de extra ruimte binnen de mogelijkheid om allerlei activiteiten aan te bieden zoals grote knutselwerken, creatieve workshops en lekkere kookactiviteiten. Het is de bedoeling dat andere locaties het nieuwe BSO gebouw ook kunnen gebruiken.

Thea Hooijer, directeur-bestuurder skidkinderopvang, opende de nieuwe locatie samen met Els Emmens, clustermanager Westlaren. Beide zijn trots op het mooie gebouw dat er is neergezet. “We hebben al heel veel mooie reacties gehad op het nieuwe gebouw en de kinderen en medewerkers genieten van de prachtige locatie,” vertelt Els Emmens.