Noodopvang Corona Crisis

Home » Noodopvang Corona Crisis

Om de ouders die werken in de vitale beroepen te kunnen ondersteunen met de opvang van hun kinderen blijft skidkinderopvang haar deuren openen. Hiertoe worden locaties opengesteld voor noodopvang.

Bijna al onze gastouders zijn geopend voor noodopvang. In een enkel geval is noodopvang bij de eigen gastouder niet mogelijk. Heeft u noodopvang nodig en is de opvang bij uw eigen gastouder gesloten, neem dan contact op met het gastouderbureau.

 

Welke locaties blijven open?

Vandaag besloten wij, na overleg met de gemeenten, dat vanaf woensdag 16 december 2020 tot en met tenminste 17 januari 2021 de volgende locaties open blijven voor noodopvang:

Annen: KDV Krullevaar, BSO Torenkamer en BSO Ekiwoek/Eki7
Assen: KDV Koala en BSO Koala
Eelde: KDV Kleine Veen en BSO Klokhuis
Eelderwolde: KDV Woelwaters I, KDV Woelwaters II en BSO Riethut
Gasselternijveen: KDV Berenboot en BSO Kajuit
Vries: KDV ’t Kiekgat en BSO Bunderbos
Zuidlaren: KDV Hobbelpaard en BSO Buitelaar
Zuidlaren: KDV Liedekeijn, BSO Drakensteijn I en BSO Buitenspel

De overige locaties van skidkinderopvang zijn met ingang van woensdag 16 december voorlopig gesloten. Wij blijven de richtlijnen van de rijksoverheid hierin volgen.

 

Wat betekent dit voor u?

Het samenvoegen van locaties betekent dat u terecht kunt op de volgende locaties:

  • Voor ouders uit Gieten hebben wij KDV- en BSO plekken gereserveerd in Gasselternijveen.
  • Voor ouders uit Eelderwolde hebben wij BSO-plekken op BSO de Riethut in Eelderwolde.
  • Voor ouders uit Eelde betekent het dat wij de BSO Buitengewoon en de Sport BSO samenvoegen met BSO Klokhuis (Eelde).
  • Voor ouders van de Peuterspeelgroepen betekent dit dat wij de kinderen opvangen binnen de reguliere KDV groepen en/of een andere locatie nabij de opvanglocatie.

Wij verzorgen hiermee op een pedagogisch verantwoorde wijze de opvang van uw kinderen op een acceptabele reisafstand. Wij zorgen ervoor dat uw kinderen zoveel mogelijk door de eigen vaste pedagogisch medewerkers opgevangen worden. Wij vervoeren ook de kinderen van de school naar de BSO-locatie.

 

Tot slot

We hopen dat we de ouders met een cruciaal beroep hiermee goed kunnen ondersteunen. We beseffen dat het extra zwaar is voor ouders die nu thuis werken en waarvan de kinderen niet naar de opvang kunnen. We hopen op uw begrip!