Skidkinderopvang verwelkomt eerste kleinschalige kinderopvang ‘Doortje Dartel’

Home » Skidkinderopvang verwelkomt eerste kleinschalige kinderopvang ‘Doortje Dartel’

Het gastouderbureau van skidkinderopvang heeft er in 2024 een bijzondere ‘gastouder’ bijgekregen. Marion Doorten uit Groningen heeft zich namelijk met haar kleinschalige kinderopvang ‘Doortje Dartel’ aangesloten. Binnen deze vorm van kinderopvang mogen gastouders meer kinderen opvangen en moeten daarom ook aan andere, strengere regels voldoen dan gewone gastouders. Voor Marion geen probleem want ze heeft de ruimte en kinderen opvangen doet ze al ruim 30 jaar met plezier!

Marion Doorten

Marion is al minstens 30 jaar gastouder maar opende in 2014 haar kleinschalige kinderopvang in de wijk Gravenburg in Groningen. Toen haar eigen kinderen nog klein waren, vroeg een moeder op het schoolplein of ze op haar kinderen wilde passen. “Ik heb altijd van mijn vier kinderen genoten dus oppassen leek me wel leuk. In het begin combineerde ik dat met mijn baan bij de Hema maar het oppassen beviel zo goed dat ik na een tijdje ontslag heb genomen en mijn eigen gastouderopvang ben begonnen,” vertelt ze.

Doortje Dartel

Het huis van Marion is erg ruim en het gedeelte waar de keuken zit, heeft ze ingericht tot opvangruimte. Negen jaar geleden is haar man overleden en sindsdien geniet ze nog meer van de aanwezigheid van kinderen in huis: “Mijn werk is mijn passie en ik moet voorlopig nog niet aan mijn pensioen denken!” Bij Doortje Dartel worden gemiddeld 16 kinderen tussen 0 en 4 jaar per week opgevangen. Marion werkt meestal met een wachtlijst omdat ze eigenlijk altijd vol zit. “Daar doe ik niet zoveel voor: de meeste ouders komen via via bij me en ze komen echt overal vandaan: uit Bedum, Eelderwolde, Aduard maar ook gewoon uit de wijk.”

Met plezier

Een liefdevol en veilig tweede huis: dat is wat Marion haar kinderen wil bieden. Bij haar mogen de kinderen ontdekken, onderzoeken, experimenteren en spelen en Marion bedenkt elke dag weer iets leuks waardoor ze die mogelijkheid krijgen. Zo spelen ze vaak buiten, wordt er geknutseld en gaan ze er vaak op uit. Bijvoorbeeld naar de Pluktuin en met een andere gastouder uit de buurt liepen ze onlangs de Peutervierdaagse. “De band die je met de kinderen en ook de ouders opbouwt is heel speciaal. Er is een gezin waar ik op tweede Kerstdag nog altijd op bezoek ga. Ik heb nog nooit een slechte ervaring gehad met ouders en de meeste kinderen noemen mij ‘oma’,” zegt Marion. “Dat vind ik helemaal niet erg! Ik heb ook op mijn eigen kleinkinderen gepast en het is toch geweldig als je kinderen zo’n veilige basis kunt bieden dat ze denken dat je familie bent.”

Droom

Het is Marion’s grote droom om nog eens grootschalige kinderopvang te beginnen met een collega gastouder. “Als zelfstandig ondernemer lijkt het me best leuk om een directe collega te hebben,” vertelt Marion. “Maar vind maar eens een goede locatie!” Dat zou haar wel de mogelijkheid geven om nog meer kinderen een veilige plek te bieden. Want iedereen is welkom bij Marion!

Neem eens een kijkje op de website of de facebookpagina van Doortje Dartel.