skidkinderopvang volop in het nieuws!

Home » skidkinderopvang volop in het nieuws!

Deze week hebben diverse media aandacht besteed aan het fusienieuws. Zo staat er een bericht in het Gezinsblad, de Vriezerpost en op Kinderopvangtotaal. Hieronder leest u het artikel van Kinderopvangtotaal:

“Skidkinderopvang en Trias Kinderopvang zijn begin dit jaar gefuseerd en gaan verder onder de naam skidkinderopvang. Daarmee wordt deze aanbieder de grootste in Noord-Drenthe.

Voor de medewerkers van Trias Kinderopvang verandert er weinig, behalve de naam. De drie kinderdagverblijven, zeven bso’s en drie peuterlocaties blijven bestaan en de medewerkers zijn met ingang van 1 januari in dienst gekomen bij skidkinderopvang. De voormalig directeur van Trias had een contract van twee jaar. ‘Die heeft de organisatie toekomstbestendig gemaakt en ervoor gezorgd dat de kinderopvangactiviteiten van Trias bij ons ondergebracht konden worden’, legt Sandra de Boer, directeur van skidkinderopvang, uit. ‘Ik was al eindverantwoordelijke bij skidkinderopvang en heb daar deze locaties bij gekregen.’

De fusie stond al langere tijd op de planning. ‘Samen met de voormalig bestuurder heb ik gekeken wie er, wat de staf betreft, zou passen bij de kinderopvangtak van Trias en de welzijnstak. De managers blijven, net als de medewerkers, op de locaties werken waar ze ook voor Trias werkten. Het doel was om een grote kinderopvangorganisatie te creëren in Drenthe, en dat is gelukt.’

De reden om samen te gaan is de wens van beide organisaties om de duurzaamheid en de kwaliteit van de kinderopvang nog beter te kunnen borgen. De samenvoeging schept mogelijkheden om permanent aan kwaliteit te kunnen werken, meldt skidkinderopvang in een persbericht. ‘Voldoende schaalgrootte biedt ruimte om de kwaliteit hoog in te zetten.’ De Boer: ‘Het is een mooie stap voor beide organisaties.’ ”