Werkwijze margedagen

Home » Voor ouders » skid Ouderportaal » Werkwijze margedagen

Werkwijze margedagen

Heeft de school van je kind een margedag, dan betekent dit dat de school gesloten is en wij op deze dag je kind(eren) de hele dag kunnen opvangen. Alle margedagen die wij van je school doorkrijgen, zetten wij voor je in het ouderportaal. Zo kun je vanaf ongeveer twee weken voor een margedag via het ouderportaal opvang aanvragen.

Hoe regel je opvang op een margedag?

  • Opvang op een margedag vraag je altijd aan in het portaal. Ook als je een contract inclusief margedagen en vakantieopvang hebt, is je kind niet standaard aangemeld voor opvang op een margedag.
    Aanmelden voor opvang op een margedag kan tot 48 uur voor de margedag via ons ouderportaal. In het portaal kun je bij een margedag aangeven of je tijdens de schooltijden gebruik wilt maken van onze aanvullende opvang.

Hoe betaal ik de opvang op een margedag?

  • Heb je een contract voor vakantieopvang en margedagen? Dan kun je de opvang op een margedag betalen met je tegoed.
    Voor zelf afgemelde vakantiedagen krijg je punten die je kunt gebruiken om extra opvang op margedagen of extra vakantieopvang in te kopen. 
  • Heb je geen contract voor vakantieopvang en margedagen?
    Heb je geen contract voor vakantieopvang en margedagen, maar heb je deze dag wel extra opvang nodig? Ook dan kun je dit via het portaal aanvragen. Deze uren kun jen niet uit een tegoed betalen, maar brengen we extra in rekening.

Afmelden voor een margedag ja of nee?
Heb je geen extra opvang op een margedag nodig, maar wil je wel de reguliere opvang vanaf 15.00 uur? Dan hoef je niets te doen.
Heb je op een margedag helemaal geen opvang nodig, dan kun je de reguliere uren vanaf 15.00 uur afmelden via ons ouderportaal. Je krijgt deze uren dan op je puntentegoed bijgeboekt en kunt deze later gebruiken voor het inkopen van extra naschoolse opvang.